Fronteer workshops voor visual designers

De browsermarkt is enorm aan het veranderen. Internet Explorer was jarenlang leidend, tegenwoordig zetten browsers als Chrome, Firefox en Opera de toon. Maar ook nieuwe apparaten zoals mobieltjes en iPads maken gebruik van uiterst geavanceerde browsers met goede ondersteuning van nieuwe technieken zoals HTML5 en CSS3.

Deze nieuwe technieken zijn niet meer alleen voor de happy few. Inmiddels heeft ongeveer 40% van de bezoekers hier toegang toe, een percentage dat snel aan het groeien is. Zeker zodra Internet Explorer met versie 9 op de markt komt zal dit aantal exploderen. We kunnen gerust aannemen dat binnen een jaar een ruime meerderheid van de bezoekers gebruik kan maken van al het moois en de enorme voordelen die HTML5 en CSS3 bieden.

Om webdesigners kennis te laten maken met deze nieuwe technieken organiseert Fronteers in de dagen voor het Fronteers congres twee workshops over HTML5 en CSS3, gegeven door twee grootheden uit de webdesign wereld. Het congres zelf zal vooral op een hoog technisch niveau ingaan op de huidige en toekomstige trends op het gebied van frontend development, de workshops zijn echt bedoeld voor ontwerpers.

De workshop die Dan Rubin op dinsdag 5 oktober komt geven is uitermate geschikt voor webdesigners die geen of weinig kennis hebben van CSS. Hij zal aan de hand van voorbeelden laten zien wat er inmiddels allemaal mogelijk is met CSS3. Hij zal ingaan op het veranderende browserlandschap en op het groeiende aanbod van apparaten, twee aandachtspunten die het vak van ontwerper in de nabije toekomst een stuk uitdagender gaan maken. Uiteraard is deze workshop ook geschikt voor frontend developers met een hang naar design.

Andy Clarke, beroemd en berucht, komt op woensdag 6 oktober een workshop geven over CSS3. Dit is een meer technische workshop die intensief in zal gaan op de nieuwe CSS3 modules en de mogelijkheden die deze modules bieden. Deze workshop is duidelijk gericht op mensen met CSS ervaring die bijgeschoold willen worden in de nieuwste technieken. Deze workshop is inmiddels bijna uitverkocht.

Doordat Fronteers een vereniging is zonder winstoogmerk zijn deze workshops voor een zeer vriendelijke prijs te bezoeken.

Fronteers is de vakvereniging voor frontend developers, opgericht in 2007 met als doelstelling het beroep frontend web development verder te professionaliseren. Hierbij streeft Fronteers naar erkenning, verbetering en ondersteuning van de (positie van) Nederlandse frontend web ontwikkelaars. Op dit moment verenigt Fronteers 270 leden, verspreid over heel Nederland.
Verwante onderwerpen

De trefwoorden Standaards en normen en/of Cursus komen ook voor in: Master class: User-centered design (UCD), K. U. Leuven (gebruikersinterfaces), Human Interface Group (usability design certification programme), AGConsult (web usability en andere), K. U. Leuven (cognitive ergonomic contributions to human-computer interactions), GUI, webdesign, psychologie en human efficiency en Grip2009.

Speak Your Mind

*